De sociŽteit

KunstsociŽteit Lambooijhuis is enerzijds een ontmoetingsplek voor kunstenaars en liefhebbers van kunst, anderzijds een podium en een galerie.


Wekelijks geniet een keur aan mensen van de activiteiten in de sociŽteit. Gewoon gezellig keuvelend aan de bar of op het terras, in een sfeer van huislijkheid en wisselende exposities, ůf luisterend naar ťťn van de vele artiesten die in de sociŽteit optreden.


De activiteiten:

- De Exposities
KunstsociŽteit Lambooijhuis is o.a een galerie met een twaalftal exposities per jaar. Plaatselijke, regionale, landelijke en internationale kunstenaars tonen er hun werk. Zie ook het kunstarchief op deze site!
Verder is er altijd iets aan de hand in de vier vitrines van de sociŽteit: keramiek, voetpronkers of mutsen? U kunt het allemaal aantreffen!
Ook is onze kunstcommissie altijd op zoek naar externe locaties voor groepstentoonstellingen e.d.


- Het Podium
Voor muzikanten, dichters en overige artiesten biedt de sociŽteit een podium in de breedste zin van het woord:


- PoŽzie & Literatuur Diverse malen per jaar staat het podium in het teken van PoŽzie & Literatuur. Jaarlijks haalt het Lambooijhuis een twintigtal dichters naar Hengelo, en zeker niet de minsten: Simon Vinkenoog, Hans Verhagen, Tsead Bruinja, Gijs ter Haar, Alexis de RoodeÖ etc., etc.


- De Jamsessies zorgen om de veertien dagen voor een verrassende muzikale sfeer. Iedereen die wil en kan, mag meespelen, soms onder leiding van een muzikant, soms helemaal vrij.


Ė De Speciale Activiteiten bieden geregeld vermaak op zeer diverse manieren, van het jaarlijkse festivalVOORZIEN tot feesten als Rock in the Kasbah, waarbij de sociŽteit tot een Afrikaanse bedoeÔenentent werd verbouwd...


- De SeizoensFeesten bieden vier keer per jaar de gelegenheid voor een open podium. Iedereen die wat kan op het gebied van muziek, poŽzie & literatuur, videokunst, fotografie, drama kan gebruik maken van het open podium. Natuurlijk ontbreken de seizoensperformances en Ėhapjes dan niet.


- De ZondagavondJazz is een tweemaandelijks avondje jazz voor de fijnproevers. Drummer Sebastiaan Cornelissen en bassist Frans Vollink vormen de ritmische basis van deze avonden, de gastmusici zijn altijd subliem. Mike Outram speelde hier gitaar, Rob van Bavel de legendarische Fender Rhodes.


-  DJís, tweemaandelijks die de gemoederen in beweging brengen. Elk met een eigen smaak en idem sfeer.


- Varia, onder deze noemer vatten we de overige concerten, vaak op zondagavond, in de sociŽteit: liederen van Kurt Weill, close harmony, cabaret, een jamsessie of honky tonk? U kunt alles verwachten op het breedste podium van Hengelo.

- De Kinderen
Hoewel kinderen zich altijd prima vermaken in de sociŽteit middels de knutseldoos of de piano, wordt ťťn keer per maand ĎKunst voor kinderen (met creatieve consequenties)í georganiseerd door Yolande Keuenhof. Een woensdagmiddag schilderen, knutselen of kleien voor kinderen van vier tot en met twaalf.

- Workshops
Steeds meer kunstenaars vinden het prettig elkaar te inspireren tijdens hun werk. Vandaar dat er op maandagavond vanaf 19.30 uur gelegenheid is samen aan kunst te werken. Ook zijn er dan workshops te volgen in het Lambooijhuis. De workshops zijn divers van aard en laagdrempelig. Iedereen is welkom en de kosten zijn ofwel gratis, of bestaan uit de kostprijs van het te gebruiken materiaal.
Meer informatie is te krijgen aan de bar of mail naar

info@lambooijhuis.nl

 

De stichting:

Stichting Lambooijhuis is een non-profit instelling die gedragen wordt door een vijftigtal vrijwilligers. De ťťn draait een bardienst, de ander is klusjesman en weer een derde houdt zich bezig met de publiciteit. Gesteund door een kleine bijdrage van gemeentewege, maar voornamelijk zelfvoorzienend, weten we het publiek te vermaken met een warme, huiselijke sfeer en een keur aan kunst.


- Het Bestuur

De stichting staat onder bestuur van de volgende personen:

Elvis Huwaë:                                     voorzitter
Mennie van Amerongen:                 secretaris
GŁlÁin Karabacak:                           penningmeester
cccccccccccccccc José Preuter: ...................................Lid........................................................

Voor informatie over de data van de bestuursvergaderingen, mail naar

info@lambooijhuis.nl- De Organisatievorm

Steeds meer kunstenaars komen met ideeŽn voor activiteiten binnen het Lambooijhuis. Om dit in goede banen te leiden is er een nieuwe organisatievorm ontwikkeld. Binnen de kunst zijn nu vijf zelfsturende teams te onderscheiden; Beeldende Kunst, Muziek, Multimediakunst, Speciale Activiteiten en PoŽzie & Literatuur. Deze teams hebben een eigen budget en opereren zelfstandig.
Daarnaast zijn er een drietal ondersteunende teams, te weten het Horecateam, het ICT-team en het Beheerteam. Voor meer informatie over deze teams, kunt u contact opnemen aan de bar of via
info@lambooijhuis.nl

 


Mocht u contact op willen nemen met de stichting:
info@lambooijhuis.nl of 074-2432833.  

 
De geschiedenis van het Lambooijhuis

 

solute; width: 100px; height: 100px; z-index: 11; left: 951px; top: 395px" id="laag11">